Οι χουρμάδες είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή διατροφής. Αποτελούν καλή πηγή διαιτητικών ινών, θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Περιέχουν βιταμίνες: της ομάδας B, A, K και πολλά μέταλλα. Είναι μία από τις πιο υψηλά καταταγμένες πηγές καλίου. Τα θρεπτικά συστατικά στους χουρμάδες συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία. Οι πολυφαινόλες, ενώσεις που περιέχονται στους χουρμάδες, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και λοιμώξεων. Οι χουρμάδες παρέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο ηλεκτρολύτη για το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το κάλιο έχει καλά γνωστή επίδραση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι χουρμάδες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και παρέχουν ίνες. Όλοι αυτοί οι τρεις παράγοντες υποστηρίζουν την κατανάλωση χουρμάδων για την υγεία της καρδιάς. Οι καρποί των χουρμάδων είναι επίσης πλούσιοι σε μέταλλα, όπως το ασβέστιο, τον χαλκό και το μαγνήσιο. Επιπλέον, περιέχουν μαγγάνιο και σίδηρο.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας παράγεται από την αντίδραση του φωσφορικού οξέος και του ανθρακικού ασβεστίου. Ως δομικό στοιχείο των οστών, ο φώσφορος συμμετέχει σε πολλές σημαντικές βιοχημικές μετατροπές.
Ο μονοκαλσιούχος φωσφορικός άλας 25 κιλών εμφανίζεται με τη μορφή ρευστής σκόνης ή μικρών κόκκων λευκού ή γκρίζου χρώματος. Είναι εύκολος στην ανάμειξη με άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν είναι υπεύθυνο για την καλή ανάπτυξη των οστών και των ιστών, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος, καθώς και για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανοσοποιητικής δύναμης.
Συστατικά ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ*, ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ*, μη υδρογονωμένα φυτικά έλαια και λίπη* (ηλιέλαιο*, κακάο*), ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, ηλιέλαιο* και κανέλα.
ΕΣΠΕΛΤΑ
Συστατικά ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΟΥ ΕΣΠΕΛΤΑΣ*, ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ*, μη υδρογονωμένα φυτικά έλαια και λίπη* (ηλιέλαιο*, κακάο*), ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, ηλιέλαιο* και κανέλα.
Αναφορά Σίτου: Poecp38
EAN Σίτου: 8413115003477
Αναφορά Σίτου: Poec-g
EAN Σίτου: 8413115003460
Αναφορά Εσπελτά: Poeecp2
EAN Εσπελτά: 8413115005228
Αναφορά Εσπελτά: Poeecg
EAN Εσπελτά: 8413115005235
Ενεργειακή Αξία Σίτου: 2079 Kj/496 Kcal
Λίπος Σίτου: 26,2 G εκ των οποίων κορεσμένα 8,8 G
Υδατάνθρακες Σίτου: 56,8 G εκ των οποίων σάκχαρα 9,33 G
Πρωτεΐνη Σίτου: 8,4 G
Αλάτι Σίτου: 0,1 G
Ενεργειακή Αξία Εσπελτά: 2079 Kj/496 Kcal
Λίπος Εσπελτά: 26,2 G εκ των οποίων κορεσμένα 8,8 G
Υδατάνθρακες Εσπελτά: 56,8 G εκ των οποίων σάκχαρα 9,33 G
Πρωτεΐνη Εσπελτά: 8,4 G
Αλάτι Εσπελτά: 0,1 G
Συσκευασίες Σίτου: Κουτί με 8 συσκευασίες των 300 G
Χύμα Σίτου: Κουτί των 2 Kg. Neto
Συσκευασίες Εσπελτά: Κουτί με 8 συσκευασίες των 300 G
Χύμα Εσπελτά: Κουτί των 2 Kg. Neto
Τα μασώμενα δισκία Kyo-Dophilus για παιδιά περιέχουν ειδικούς πολιτισμούς bifidobacteria και lactobacilli, χωρίς γάλα, θερμικά σταθερά και ανθεκτικά στο γαστρικό οξύ.
SKU:611194
Καθαρή ποσότητα: 45
YGK Chrome 98 - YGK Chrome
Εφαρμογή: Διακοσμητική και λειτουργική εφαρμογή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της υγιεινής
Λειτουργία: Καλύτερη προστασία από τη διάβρωση για νικελωμένα στρώματα, υγρός καταλύτης, απλή χειριστικότητα
Η γιαγιά του ψυλλίου, γνωστή και ως Μεσογειακή γιαγιά, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά σε προβλήματα του εντέρου. Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα, έχει προστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - Αναφορά τροφής & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλίου θα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται στην άκρη για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Όταν καταναλώνετε το προϊόν, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1,5 λίτρα. Μπορείτε να το πάρετε δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί και το απόγευμα.
Arborio Reis ist eine italienische Reisvielfalt, die die Hauptkomponente von Risotto ist. Italien ist der größte europäische Reisproduzent. Jährlich wird es in einer Menge von 1,5 Millionen Tonnen gesammelt, obwohl dies nur 1% dessen sind, was die Landwirte in Indien sammeln. Der Vorteil des italienischen Reis für diesen Import ist die Tatsache, dass der gesamte Prozess des Wachstums, der Ernte und der Verarbeitung rohen europäischen Standards unterliegt. Mit dem importierten Reis zum Beispiel wissen wir nicht, welche Chemikalien während ihres Anbaus verwendet wurden. Das berühmteste italienische Gericht mit Arborio -Reis ist Risotto, ein für Norditalien charakteristisches Gericht. Arborio -Reis kann auch ein Bestandteil von süßen Reisdesserts sein, die auf Milch oder Reisgetränk basieren. Sie können auch hoffen, Gemüse. Arborio nach dem Kochen ist etwas klebrig (dank Amopectin), feucht, es ist perfekt für die Zubereitung von Schnäppchen, Desserts und vor allem der beste Reis für Risotto.
Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιοπαθειών και της παχυσαρκίας. Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης, ζεαξανθίνης και βιταμινών C και E. Η βήτα-καροτίνη - που δίνει στους βερίκοκους το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να την μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από βλάβες. Οι βερίκοκοι είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, η οποία θρέφει τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Το κάλιο υποστηρίζει τη νευρική σήμανση, τις μυϊκές συσπάσεις και την ισορροπία των υγρών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως οι βερίκοκοι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ο μαύρος ρύζι, αφού μαγειρευτεί, αποκτά μωβ απόχρωση, γι' αυτό ονομάζεται και μωβ. Όπως και το καστανό ρύζι, είναι ακατέργαστο, γι' αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Ο μαύρος ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και πάντα θα είναι ελαφρώς τραγανός. Συχνά χρησιμοποιείται για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, π.χ. επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Ο μαύρος ρύζι είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας έτσι από φλεγμονές και πολλές παθήσεις, καθώς και επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων. <strong>Συστατικά:</strong> καστανό ρύζι <strong>Διατροφικές αξίες ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 1498kJ/354kcal - 18% ΣΗΔ*Λιπαρά 3,2g - 5% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά οξέα 0,8g - 4%Υδατάνθρακες 72g - 28% εκ των οποίων σάκχαρα 0,7g <1%Πρωτεΐνη 7,7g - 15%Φυτικές ίνες 3,1gΑλάτι 0,03g <1%*ΣΗΔ - Σημαντική Ημερήσια Δόση <strong>Χρήση</strong>Πλύνετε το ρύζι με κρύο νερό.
Όχι μόνο νόστιμοι, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, οι φιστίκια πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει την ευημερία και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και καταπραΰνει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διάφορων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 20%. Κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μετά τα αμύγδαλα. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα φιστίκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα.
Η σόδα ψησίματος - διττανθρακικό νάτριο - έχει βρει ευρεία χρήση στην ιατρική, την κουζίνα, τα καλλυντικά και άλλα. Έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Νομίζω ότι είναι πιο γνωστή ως πρόσθετο σε όλες τις μορφές ψησίματος. Είναι επίσης συστατικό πολλών καλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων. Προστίθεται σε σαμπουάν μαλλιών, σε κραγιόν, σε οδοντόκρεμες. Στα καλλυντικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. & Nbsp; <strong> Η χρήση της σόδας είναι ιδανική όταν πρόκειται για εξουδετέρωση οσμών και καθαρισμό. Ο παράγοντας μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες, να εξαλείψει δυσάρεστες οσμές και να βοηθήσει στον καθαρισμό του φούρνου ή του φούρνου μικροκυμάτων. Η σόδα έχει ελαφρώς διαβρωτικές ιδιότητες, που την καθιστούν ικανή να απομακρύνει τη βρωμιά από διάφορες επιφάνειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση αλάτων από το βραστήρα, τις κατσαρόλες ή την καφετιέρα. Λειτουργεί εξαιρετικά ως σκόνη για τον καθαρισμό επιφανειών στην κουζίνα και το μπάνιο. Για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο με σόδα μέσα σε αυτό.
Το κεχρί είναι φτιαγμένο από κεχρί. Βοηθά στην αντιστάθμιση της οξύτητας του σώματος, ενισχύει την ανοσία και είναι θρεπτικό και εύπεπτο. Φυσικά είναι χωρίς γλουτένη. Η μεγάλη του πλεονεκτική είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B, σίδηρο αιμοποιητικό και χαλκό. Είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών και καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Παρέχει στο σώμα μια εύπεπτη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι η βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το κεχρί έχει αντιϊική και ενισχυτική δράση, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας οξέος-βάσης του σώματος. Η ομάδα B και οι βιταμίνες του σιδήρου έχουν αιμοποιητική δράση. Το κεχρί βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, λειτουργεί θερμαντικά, βελτιώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις ασβεστίου και πυριτίου ενισχύει τα δόντια και τα οστά. - 4% περιλαμβάνει κορεσμένα λιπαρά 0.4g - 2% υδατάνθρακες 72.1g - 28% συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων 0.8g - 1% πρωτεΐνη 10.
Οι βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία των ματιών από βλάβες. Είναι πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από ζημιές.
Τα βερίκοκα είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες θρέφουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα βερίκοκα προσφέρονται ως νόστιμοι, υγιεινοί σνακ σε μορφή πουρέ ή μούσλι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε ξηρές συνταγές, ως συνοδευτικό για κρέας ή σαλάτες. Μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια νόστιμη σάλτσα βερίκοκου για κρέας και υποκατάστατα κρέατος όπως προϊόντα σόγιας και σεϊτάν.
Η αποξηραμένη κράνμπερι είναι φυσικοί καρποί που έχουν αποξηρανθεί ολόκληροι και έχουν εκλεπτυσμένη ξινά-γλυκιά γεύση. Οι καρποί έχουν σχήμα που θυμίζει αποξηραμένες σταφίδες, αλλά είναι μεγαλύτεροι, με ζωντανό χρώμα και ελαστική υφή. Οι καρποί κράνμπερι έχουν ευρεία χρήση στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι καρποί κράνμπερι είναι πλούσια πηγή βιταμινών (C, βιταμίνες της ομάδας B, E, K), μετάλλων (νατρίου, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου), φυτικών ινών, οργανικών οξέων, καροτενοειδών, φλαβονοειδών, τανινών και πηκτίνης. Η κράνμπερι δεν χάνει τις ιδιότητές της κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας, γι' αυτό, προς όφελος της υγείας, μπορεί να καταναλωθούν τα παρασκευάσματά της, τα οποία δεν είναι τόσο ξινά όσο οι φρέσκοι καρποί κράνμπερι. Η κράνμπερι αποδεικνύεται εξαιρετική στην πρόληψη υποτροπών λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Οξινίζει τα ούρα, γεγονός που οδηγεί στην εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη. Επιπλέον, τα οξέα που περιέχονται στην κράνμπερι μειώνουν την προσκόλληση των βακτηρίων, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται με τα ούρα.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιολογικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, της υπερδραστηριότητας του αίματος ή του σχηματισμού νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφάται. Απορροφάται μόνο από 15 έως 40% των τροφών, δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αυτά τα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος.
Το μαύρο ρύζι, μετά το μαγείρεμα, αποκτά μια μωβ απόχρωση, γι' αυτό και ονομάζεται επίσης μωβ. Όπως το καστανό ρύζι δεν σερβίρεται, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιδιαίτερα βιταμίνη Ε και μέταλλα: σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό. Το μαύρο ρύζι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από τα άλλα ρύζια, από μισή ώρα έως μία ώρα, και θα είναι πάντα ελαφρώς τραγανό. Χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή υγιεινών επιδορπίων, όπως το επιδόρπιο ρυζιού με γάλα καρύδας. Το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντάς μας έτσι από φλεγμονώδεις καταστάσεις και πολλές ασθένειες, ενώ καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων. NBSP; <strong> Διατροφικές αξίες ανά 100 γρ </strong> ενεργειακή αξία 1498KJ / 354Kcal - 18% RWS * ΛΙΠΑΡΑ 3,2 γρ - 5%, εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 0,8 γρ - 4% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 72 γρ - 28%, εκ των οποίων σάκχαρα 0,7 γρ & LT; 1% ΠΡΩΤΕΪΝΗ 7,7 γρ - 15% ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 3,1 γρ & 0,03 γρ & lt; 1% * RWS - Τιμή αναφοράς διατροφής
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοχημικά στοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στον οργανισμό: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία του νευρικού, κυκλοφορικού, πεπτικού και σκελετικού συστήματος, καταπολεμά την υπερπηκτικότητα του αίματος και τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τις διαδικασίες γήρανσης και ενισχύει την ανοσία του οργανισμού. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά με κακή απορρόφηση. Από τις τροφές απορροφάται μόλις το 15-40%. Ξηροί καρποί, σπόροι, προϊόντα δημητριακών, χυλοπίτες, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικές από τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Για εκείνους που η διατροφή τους δεν είναι πλούσια στα αναφερόμενα προϊόντα, η συμπλήρωση μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να προμηθευτείτε συμπληρώματα μαγνησίου σε μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση.
Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βιοστοιχεία. Παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα: συμμετέχει σε σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις, είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική λειτουργία του νευρικού, του αίματος, του πεπτικού, των οστών, προλαμβάνει την υπερδραστηριότητα του αίματος ή τον σχηματισμό νεφρικών λίθων, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης, ενισχύει την ανοσία του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα κοινό στοιχείο, αλλά δύσκολα απορροφήσιμο. Απορροφάται μόνο από το 15-40% των τροφίμων, σπόρους, προϊόντα δημητριακών, δημητριακά, καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα, φρέσκα πράσινα λαχανικά και σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο. Για εκείνους των οποίων η διατροφή δεν είναι πλούσια σε αναφερόμενα προϊόντα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση. Πώς να συμπληρώσετε την έλλειψη μαγνησίου; Μπορείτε να αποκτήσετε συμπληρώματα μαγνησίου με τη μορφή δισκίων ή καψουλών ή να συμπληρώσετε αυτό το στοιχείο μέσω του δέρματος. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, αυτή η μέθοδος παρέχει την καλύτερη απορρόφηση.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Όχι μόνο οι νόστιμοι φυστίκια, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φυστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και ανακουφίζει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά από τα αμύγδαλα.
Οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από τη σάρκα του καρύδου της καρύδας, η οποία πρώτα αποξηραίνεται και στη συνέχεια τρίβεται σε μικρές νιφάδες. Η σάρκα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες: C, E, K και της ομάδας B, καθώς και σε μέταλλα: ψευδάργυρος, φώσφορος, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρος. Η καρύδα και τα παράγωγά της (νιφάδες, τσιπ καρύδας, λάδι καρύδας) περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα προέλευσης ζώων θα πρέπει να περιορίζονται στη καθημερινή διατροφή, ωστόσο αυτά που προέρχονται από την καρύδα είναι κατασκευασμένα από πολύ μικρότερα μόρια και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια χωρίς να αποθηκεύονται στον οργανισμό ως λίπος. Οι νιφάδες καρύδας περιέχουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Θα βρούμε επίσης μικρές ποσότητες πρωτεΐνης και ηλεκτρολυτών, που επιτρέπουν τη διατήρηση της ισορροπίας οξέος-βάσης του οργανισμού.<strong>Συστατικά:</strong> νιφάδες καρύδας <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>Ενεργειακή αξία 2695kJ/655k
Τα αμυγδαλωτά, όπως και τα ίδια τα αμύγδαλα, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που τους προσδίδει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Θεωρείται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, έναν γνωστό αντιοξειδωτικό παράγοντα, που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, διευκολύνει τις φλέβες και προλαμβάνει τις καρδιοπάθειες, καθώς και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Θεωρείται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω των συστατικών τους: ασβέστιο, μαγνήσιο, μάνγκανα, χαλκό, βιταμίνη Κ, πρωτεΐνη και ψευδάργυρο. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες της ομάδας Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. <strong>Συστατικά:</strong> αμύγδαλα <strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong> Ενεργειακή αξία 2489kJ/602kcal - 30% ΣΗΔ* Λιπαρά 50,6g - 72% εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά 3,9g - 20% Υδατάνθρακες 9,5g - 4% εκ των οποίων σάκχαρα 5g - 6%
Τα φιστίκια, γνωστά επίσης ως φιστίκια αράχης ή φιστίκια, ξεχωρίζουν από άλλους ξηρούς καρπούς λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, τα φιστίκια δεν είναι ξηροί καρποί αλλά σπόροι οσπρίων, γεγονός που εξηγεί την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτοί οι ξηροί καρποί προέρχονται από τη Νότια Αμερική, πιθανότατα από τη Βραζιλία. Τα φιστίκια είναι αρκετά θερμιδοφόρα - 100g περιέχουν σχεδόν 600 θερμίδες. Είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην καρδιά, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζουν την πίεση. Τα φιστίκια περιέχουν επίσης αρκετή βιταμίνη Ε, η οποία είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, καθώς και βιταμίνες της ομάδας B, ειδικότερα φολικό οξύ και νιασίνη. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι πηγή διαιτητικών ινών και αργινίνης - ενός αμινοξέος που είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τους αθλητές, καθώς αυξάνει την αιμάτωση των μυών και την αντοχή τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
<strong>Συστατικά:</strong> φιστίκια αράχης ψημένα χωρίς αλάτι
<strong>Διατροφική αξία ανά 100g</strong>
Οι νιφάδες αμυγδάλου, καθώς και τα ίδια τα αμύγδαλα, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, επομένως έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή ακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά είναι ένα αναγκαίο συστατικό μιας υγιεινής διατροφής. Πιστεύεται ότι η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα γνωστό αντιοξειδωτικό, μια ουσία που σταματά τις διαδικασίες οξείδωσης, απομακρύνοντας έτσι τις φλέβες και προλαμβάνοντας τις καρδιοπάθειες, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών οστών μέσω του ασβεστίου, του μαγνησίου, του μαγγανίου, του χαλκού, της βιταμίνης Κ, των πρωτεϊνών και του ψευδαργύρου. Επιπλέον, τα αμύγδαλα περιέχουν: βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και φώσφορο. & Nbsp; <strong> Σύνθεση: </strong> αμύγδαλα & nbsp; <strong> διατροφική αξία ανά 100g </strong> ενεργειακή αξία
Η ινουλίνη είναι μια φυσικά εμφανιζόμενη πολυσακχαρίτης, που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από τον άνθρωπο, γι' αυτό και λειτουργεί ως διαιτητική ίνα. Εμφανίζεται στις ρίζες και τους βολβούς ορισμένων φυτών (ραδίκι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, αγκινάρα, κολλιτσίδα, κρεμμύδι, σκόρδο, μπανάνες). Συνήθως εξάγεται από το ραδίκι. Η ινουλίνη χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμίδες και ήπια γλυκύτητα. Δεδομένου ότι είναι 10 φορές λιγότερο γλυκιά από τη ζάχαρη, συνήθως δεν χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Η ινουλίνη χρησιμοποιείται ως γέλη, παχύνεται και σταθεροποιεί τις ουσίες. Η ινουλίνη που προστίθεται στα τρόφιμα μειώνει τις θερμίδες, καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει τον έλεγχο της ποσότητας των καταναλωθέντων τροφίμων. Λειτουργεί σε άτομα με δίαιτες αδυνατίσματος. Η ινουλίνη δρα ως πρεβιοτικό, διεγείρει την ανάπτυξη φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας και έχει θετική επίδραση στην υγεία.
Οι καρύδες πεκάν κατατάσσονται ως ένα από τα πιο ευγενή είδη ξηρών καρπών. Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της διατροφής των ιθαγενών κατοίκων της Βόρειας Αμερικής. Οι καρύδες έχουν μια ελαφρώς γλυκιά και βουτυρώδη γεύση, επομένως ταιριάζουν τέλεια σε όλες τις τούρτες, τα γλυκά και τη σοκολάτα. Είναι ένα συστατικό της διάσημης πίτας πεκάν, που παρασκευάζεται κατά την Ημέρα Ευχαριστιών. Το 90% των λιπαρών που περιέχονται στις καρύδες πεκάν είναι υγιή και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και τη σωστή καρδιοαγγειακή λειτουργία. Μειώνουν την LDL (γνωστό ως κακή χοληστερόλη), προστατεύοντας έτσι από την ανάπτυξη αθηροσκλήρωσης. Οι καρύδες πεκάν περιέχουν βιταμίνες: C, E, K και βιταμίνες B, καθώς και μαγνήσιο, μαγγάνιο και χαλκό. Το μαγγάνιο υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και επιταχύνει τη μεταφορά της χοληστερόλης, ενώ ο χαλκός είναι απαραίτητος για...